SASTOJCI:
Za tijesto:
450 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
250 g maslaca
4 žumanca
2 žlice šećera
7 žlica mlijeka
1 Vanilin šećer Dolcela
40 g svježeg pekarskog kvasca
1 žlica kiselog vrhnja
250 g maslaca
4 žumanca
2 žlice šećera
7 žlica mlijeka
1 Vanilin šećer Dolcela
40 g svježeg pekarskog kvasca
1 žlica kiselog vrhnja
Za nadjev:
4 bjelanca
150 g šećera
150 g mljevenih oraha
2-3 žlice limunova soka
naribana limunova korica
250-300 g Pekmeza od šljiva Podravka
150 g šećera
150 g mljevenih oraha
2-3 žlice limunova soka
naribana limunova korica
250-300 g Pekmeza od šljiva Podravka
PRIPREMA:
1. Toplo mlijeko pomiješajte s kvascem i šećerom pa stavite na toplo mjesto neka se diže.
2. Brašno pomiješajte s omekšanim maslacem pa drobite prstima tako da dobijete mrvičasto tijesto.
3. Zatim dodajte kvasac, vanilin šećer i žumanca. Umijesite glatko tijesto, kojemu možete po potrebi dodati kiselo vrhnje.
4. Tijesto razdijelite na tri dijela i ostavite u hladnjaku oko 2 sata. Nakon toga svaki dio razvaljajte na pravokutni oblik (16×32 cm).
5. Premažite pekmezom od šljiva, pa sa svake strane savijte tijesto u roladu, ali ne do kraja, te stavite u namašćeni lim.
6. Od bjelanaca istucite čvrsti snijeg, dodajte šećer, limunovu koricu i limunov sok, a na kraju umiješajte mljevene orahe.
7. Ovu smjesu rasporedite između rolica od pekmeza i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
2. Brašno pomiješajte s omekšanim maslacem pa drobite prstima tako da dobijete mrvičasto tijesto.
3. Zatim dodajte kvasac, vanilin šećer i žumanca. Umijesite glatko tijesto, kojemu možete po potrebi dodati kiselo vrhnje.
4. Tijesto razdijelite na tri dijela i ostavite u hladnjaku oko 2 sata. Nakon toga svaki dio razvaljajte na pravokutni oblik (16×32 cm).
5. Premažite pekmezom od šljiva, pa sa svake strane savijte tijesto u roladu, ali ne do kraja, te stavite u namašćeni lim.
6. Od bjelanaca istucite čvrsti snijeg, dodajte šećer, limunovu koricu i limunov sok, a na kraju umiješajte mljevene orahe.
7. Ovu smjesu rasporedite između rolica od pekmeza i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
POSLUŽIVANJE:
Kolač narežite na ploške i pospite šećerom u prahu.
SAVJET:
Mljevene orahe možete zamijeniti mljevenim bademima.
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar