četvrtak, 31. ožujka 2016.

Nutella cheesecake






SASTOJCI:
250 gr mlevenog plazma keksa
80 gr mekanog putera
2-3 kašike mleka (može i čokoladno)
400 gr Nutele
2 kašike kakaa
100 gr pečenih seckanih lešnika
500 gr krem sira (koristila sam sitni sir President)
60 gr prah šećera
1 kesica agar agara (biljnog želatina) ili običnog želatina
1,5 dl vode


PRIPREMA:
1. U blenderu pomešati keks, puter, mleko i kašiku Nutele. Dodati 25 gr lešnika, pa pulsirati da se sve lepo sjedini. Masu utisnite prstima u kalup sa rasklopivim obručem prečnika 22 cm i stavite u frižider da se ohladi i stegne.

2. Umutite sir sa prah šećerom, dodajte ostatak Nutele, prosejani kakao i sve lepo mikserom sjediniti. Razmutiti agar – agar sa vodom, staviti da provri sve vreme mešajući. Prohladiti i dodati u masu, pa pažljivo promešati da se krem ujednači.

3. Izvaditi iz frižidera kalup u kome je podloga i krem ravnomerno rasporediti preko. Odozgo posuti komadićima pečenog lešnika (75 gr), malo pritisnuti da se priljubi uz krem, pa vratiti u frižider da se preko noći dobro ohladi i stegne.

4. Sutradan pažljivo skloniti obruč, pa doterati i zagladiti ivice ako je potrebno.

Dobro rashlađen kolač poslužiti uz kafu,

POSLUŽIVANJE:
O agar-agaru sam više pisala ovde, u uvodu. Umesto njega se može koristiti obični želatin iz kesice. Mada je bolje i mnogo ljepse za vase zdravlja preci na pomenuti agar agar, i koristiti ga u svim kolačima.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar