nedjelja, 6. ožujka 2016.

Karamel torta


Prekrasno izgleda, veoma ukusna, a jednostavna za pripremu! ☺

SASTOJCI:
Za biskvit:
8 jaja,
25 dag šećera,
5 žlica brašna,
3 žlice mrvica (krušnih),
15 dag mljevenih oraha,
1 prašak za pecivo,
1-2 naranče

Za kremu:
30 dkg šećera,
1 l mlijeka,
7-8 žlica gustina,
1 maslac ili margarin,
15 dag mljevenih oraha

PRIPREMA:
Biskvit:
Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer miksati, zatim dodati brašno, mrvice, mljevene orahe i prašak za pecivo.
Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.
Sve izmiješati te izliti u namašćeni kalup za pečenje. Peći 30-ak minuta na 180°C.
Kada se ohladi prerezati biskvit na 3 dijela i svaki dio politi sokom od naranče.

Krema:
Šećer otopiti tj. karamelizirati. Od mlijeka odvojiti 1-2 dl te pomiješati sa gustinom, a ostatak uliti u karamelizirani šećer. Kada mlijeko prokuha dodati mješavinu s gustinom te miješati (kuhati) dok se ne zgusne. Kremu ohladiti te onda umiješati omekšali maslac ili margarin i mljevene orahe.

Biskvit premazati kremom i posuti mljevenim orasima. Ukrasite po želji.
Prije služenja ohladiti tortu.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar