četvrtak, 3. ožujka 2016.

Jafići


Fini keksići sa okusom naranče, hrskavi i nakon par dana. Mene su oduševili, nadam se da će i vas. :)

SASTOJCI:

50 dkg Pšeničnog glatkog brašna
25 dkg oprane masti
16 dkg šeććera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 cijelo jaje
1/2 Prašak za pecivo Docela
2 žlice kakaa u prahu Dolcela
korica od 2 naranče
PUNJENJE:
10 dkg čokolade za kuhanje
3 žlice marmelade od narače ili mandarina


PRIPREMA:
1. Od kada je Inka stavila kako se radi oprana mast ja ju stalno koristim, nemojte se obeshrabriti traje oko 10 minuta, a dobijete prefino tijesto. Napisati ću vam ponovno kako se to radi. Mast stavite u plastičnu posudu i zalijete sa 2 dl hladne vode i miješajte sa pjenjačom 1-2 minute i tako 5 puta, sada ju stavite na cjedilo da se dobro ocijedi. Za to vrijeme pripremite ostale sastojke, dodajte mast i omijesite tijesto. Razvaljajte na oko 1/2 cm i režite željene oblike. Pecite na pak papiru oko 10 minuta na 190 C*.
Za punjenje otopite čokoladu sa marmeladom na laganoj vatri i spajajte po dva keksića.

2 komentara: