četvrtak, 3. ožujka 2016.

Lješnjak-kava šnjite


Kore od lješnjaka i fantastična hrpa kreme od kave, ovo mi je živi sladoled, i zaista je teško opisati okus ove divote

SASTOJCI:
8 bjelanjaka
100 grama šećera
150 grama mljevenih lješnjaka
80 grama brašna
Krema:
8 žumanjaka
1 l mlijeka
150 grama brašna
300 grama šećera
25 grama instant kave (nescafe)
250 grama maslaca ili margarina

PRIPREMA:
1. Izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa lagano dodajte lješnjake i brašno. Podjelite na dva dijela koja pecite na velikim tepsijama od pećnice na 170 stupnjeva oko 20 min. odnosno dok ne dobiju laganu boju.
Svaku koru prepolovite tako da ukupno imate 4 kore.
2. Pola mlijeka pomješajte sa žumanjcima i brašnom i kavom, a ostalu polovicu zakuhajte sa šećerom. Kad mlijeko zakuha dodajte dio sa žumanjcima i brašnom i mješajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izmiksani margarin. Premažite tri kore a na gornju možete staviti glazuru od čokolade (po želji). Ostavite da se dobro ohladi u frižideru.

Nema komentara:

Objavi komentar