srijeda, 2. ožujka 2016.

Rum kocke


Vrlo, vrlo ukusan desert! :)


SASTOJCI:
Tjesto
6 jaja
400 gr šečera
5 žlice kakaa
12 žlica ( 200 gr ) mlake vode
2-3 žlice ruma
200 gr putera
Potrebno je još
200 gr brašno
2 žlice šečera
1 prašak za pecivo Podravka
Za ukrašavanje
1 šlag pjena Podravka
125 ml mleko
slatko od trešanja


PRIPREMA:
1. Namirnice

2. Voda, šećer, kakao i narjezan maslac stavite na vatru da počne ključati

3. Sklonite sa vatre i dodajte rum

4. Kratko prohladite smjesu, dodajte jedno žumance za drugom, vratite opet na toplu ringlu, mješajuči. Od smjese odvojiti u čašu, za glazuru

5. Bjelanjaka miksajte sa 2 žlice šečera, dodajte brašno i pecivo

6. Sjedinite obje smjese, sipajte u lim obložen hartijom za pečenje veličina 20*36, pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepena oko 30 min

7. Ohlađeno tjesto prelite glazurom, ostavite da se glazura učvrsti.

POSLUŽIVANJE:
Secite kocke, ukrasite sa šlagom, slatko od trešanja iz staklenka i u slast pojedite!

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar