četvrtak, 3. ožujka 2016.

Kinder torta


SASTOJCI
Podloga:
200 grama naseckanih oraha
10 belanjaka
450 grama secera
1 kasika sirceta
200-250 grama eurokrema ili nutelle
Fil:
10 zumanjaka
2 kesice pudinga od vanilije u prahu
3 kasike gustina
3 kasike brasna
10 kasika secera
1.5 litra mleka
3 kesice vanilin secera
100 grama cokolade
1 margarin (375 gr)
250 grama secera u prahu
Za ukrasavanje
70 grama cokolade
3 kasike mleka
1 kasikica margarina
1 kesica slaga u prahu + mleko za mucenje slaga

PRIPREMA:
1. Pecnicu zagrejati na 150 stupnjeva.Tepsiju promera 30×42 cm obloziti papirom za pecenje i na dno posipati naseckane orase. Umutiti 10 belanjaka uz postepeno dodavanje secera i pred kraj dodati 1 kasiku sirceta. Premazati preko orasa i susiti sat vremena na 150 st.
2. Ispecenu koru prebaciti na vecu tacnu tako da orasi budu gore i jos vruce premazati sa eurokremom ili nutellom.
3. Odvojiti malo mleka i pomesati sa zumanjcima, pudingom, brasnom, gustinom i sa 10 kasika secera. Zakuvati u ostatak mleka. Jos vruc fil podeliti na 2 jednaka dela.
4. U jedan deo staviti 3 vanilin secera, a u drugi deo umesati 100 grama otopljene cokolade.
5. Umutiti 1.5 margarin sa 250 grama secera u prahu i to podeliti u ohladjene filove i dobro ih izraditi.
6. Iseci okrajke na kori. Neimjenicno stavljati po jednu kasiku zutog i smedjeg fila, tako da u svakom redu ima 5 pusli.
7. Sa jednom viljuskom oblikovati sve zute puslice, a sa drugom sve smedje puslice. Pomocu noza napraviti male fugne ili udubljenja oko puslica.
8. Rastopiti cokoladu sa mlekom i kasikicom margarina i pazljivo sipati u fugne. Ja sam koristila najuzi dodatak na sprici a saranje torte, ali treba paziti da se cokolada ne razlije.
9. Tortu staviti u frizider. Sutradan umutiti 1 slag i samo omazati stranice torte.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar