petak, 4. ožujka 2016.

Dalmatiner


SASTOJCI:
Bijeli biskvit:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 žlica ulja
pola praška za pecivo
Tamni biskvit:
6 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
2 žlice kakaa
1 žlica ulja
1 dl mlijeka
pola praška za pecivo
Preljev biskvita:
0,5 l mlijeka
5 žlica šećera
Krema:
1 l mlijeka
3 pudinga od čokolade
10 žlica šećera
1 margarin
I još:
500 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade (naribane)

PRIPREMA:
1. Za bijeli dio biskvita umutiti bjelanjke sa šećerom, zatim dodati žlicu ulja, brašno i pola praška za pecivo. Dobivenu smjesu stavljati žlicom u tepsiju u obliku loptica s manjim razmacima.
Za tamni dio najprije izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati mlijeko, žlicu ulja, a zatim brašno izmješano s kakaom i pola praška za pecivo. Tamnu smjesu polako stavljati između bijelih loptica. Ne treba je ravnati jer će se obe smjese izmješati. Tijekom pečenja će se sama poravnati. Peći na 200 C*.
Za preljev prokuhati mlijeko sa šećerom. Hladan biskvit preliti toplim preljevom.
Za kremu skuhati puding na litri mlijeka s 10 žlica šećera i ohladiti. Margarin pjenasto izmiksati, zatim ga dodati pudingu i još malo miksati da se sjedini. Kremom premazati biskvit.
Slatko vrhnje izmiksati i premazati preko kreme. I na kraju posuti ribanom čokoladom.
Veličina moje tepsije je 34×40.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar