utorak, 1. ožujka 2016.

Rafaelo štangle


Za sve ljubitelje kokosa. :)

SASTOJCI:
za koru:
5 belanaca
300 gr šećera
150 gr kokosovog brašna
100 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 šoljica mleka
5 žumanca
5 kašika brašna
5 kašika šećera
500 ml mleka
200 gr putera
200 gr prah šećera
i još:
250 ml slatke pavlake
prepečeni kokos


PRIPREMA:
U duboku šerpu sipajte 500 ml mleka i stavite da se kuva. Posebno umutite 5 žumanaca sa 5 kašika šećera i 5 kašika brašna, pa dodajte malo toplog mleka i sve zajedno promešajte. Kada je ostatak mleka provreo, dodajte smesu sa žumancima i uz mešanje skuvajte fil. Sklonite sa ringle, na površinu stavite streč foliju i ostavite da se ohladi. Umutite puter i prah šećer i to dodajte u potpuno ohlađen fil sa žimancima.
Tek kada je fil spreman pripremite i koru:
Umutite mikserom 5 belanaca, pa uz stalno mućenje dodajte malo po malo šećera. Kada ste potrošili svu količunu šećera, mutite još malo. Isključite mikser, a brašno prosejte sa praškom za pecivo.
Pomešajte prosejano brašno sa kokosom, pa dodajte pola količine u umućena belanca. Dobro pormešajte i sjednitite, pa dodajte i ostatak i opet sjedinite.
Testo sipajte u podmazan i brašnom posut đuveč pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Čim je testo pečeno prelijte ga šoljicom mleka i ostavite da se ohladi.
Preko ohlađenog testa sipajte i fil sa žumancima.
Umutite slatku pavlaku, nafilujte kolač, pospite prepečenim kokosom i do služenja kolač držite u frižideru.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar