SASTOJCI:
15-20 dag keksa s maslacem
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag omekšalog maslaca
20 dag šećera
1 jaje
5 dag kakaa
2 cl višnjevače
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag omekšalog maslaca
20 dag šećera
1 jaje
5 dag kakaa
2 cl višnjevače
PRIPREMA:
Kekse smrvite u manje komadiće ili ih nakidajte ili nasjeckajte.
Čokoladu nakidajte, rastopite na pari ili u mikrovalnoj.
Maslac, šećer i jaje miksajte da dobijete pjenastu masu. U nju umiješajte prosijani kakao, otopljenu čokoladu, višnjevaču i smrvljene kekse.
Dobro promiješajte, istresite masu na plastičnu foliju po dužini te napravite kobasicu (lakše je s folijom nego ručno) promjera cca 5 cm.
Stavite ju u hladnjak da se hladi najmanje 5-6 sati.
Po želju možete ju obilno posipati kakaom u prahu ili šećerom u prahu
Čokoladu nakidajte, rastopite na pari ili u mikrovalnoj.
Maslac, šećer i jaje miksajte da dobijete pjenastu masu. U nju umiješajte prosijani kakao, otopljenu čokoladu, višnjevaču i smrvljene kekse.
Dobro promiješajte, istresite masu na plastičnu foliju po dužini te napravite kobasicu (lakše je s folijom nego ručno) promjera cca 5 cm.
Stavite ju u hladnjak da se hladi najmanje 5-6 sati.
Po želju možete ju obilno posipati kakaom u prahu ili šećerom u prahu
Izvor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar