srijeda, 2. ožujka 2016.

Jaje na oko


SASTOJCI:
BISKVIT:
6 bjelanjaka
6 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica Oštrog brašna Podravka
6 žlica ulja
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
KREMA:
7 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
3 žlice šećera
3 kisela vrhnja
+
2 svjetla preljeva
konzerva Marelica iz kompota Podravka

PRIPREMA:1. Biskvit: 6 bjelanjaka istući u čvrsti snijeg, umiksati šećer i žumanjke. Slastičarskom lopaticom lagano umiješati: ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve ujednačiti. Veliki lim za pečenje od pečnice namastiti i pobrašniti, istresi smjesu za biskvit i poravnati. Peći u ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok ne porumeni 10-15 minuta ovisi o pećnici, provjeravajte sa čačkalicom da li je pečeno.
2. Krema: 5 dl mlijeka staviti da zakuha ( 2 dl mlijeka izmiksati sa 2 pudinga od vanilije i sa šećerom), kada mlijeko zavri/zakuha ukuhati mješavinu mlijeka, pudinga i šećera. Brzo miješati pjenjačom da ne bude grudvica. U vruću kremu umiksati 3 kisela vrhnja.
3. Na vrući biskvit izbockati vilicom i natopiti sa sokom od kompota, izliti vruću kremu na vrući biskvit, poravnati, poslagati polovice marelica. Svjetli preljev pripremiti prema uputama sa vrećice i preliti preko kolača. Ostaviti u frižideru da se kolač stegne i ohladi preko noći.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar