subota, 5. ožujka 2016.

Karamel kolač



SASTOJCI:
Za biskvit:
90gr čokolade
170gr putera
3 jaja
100gr žutog šećera
200gr šećera
90gr brašna
prstohvat soli,vanila

Za karamel:
280gr karamel bombona
120ml neutralne pavlake
200gr prepečenih oraha
Za preliv:
60gr čokolade
60ml neutralne pavlake

PRIPREMA:
Istopiti čokoladu i puter.
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati čokoladu i sve opet umutiti.
Dodati i brašno, so, vanilu pa sve lagano promešati.
Sipati u podmazan pleh 20×30 i peći na 180C oko 20 minuta.Paziti da se ne prepeče.Treba da bude čvrst na dodir, ali unutra još uvek malo mekan.
Orahe staviti u kesu, pa nekoliko puta preći oklagijom preko njih da bi dobili krupno sečene orahe.
Za karamel istopiti na laganoj vatri bombone i pavlaku, pa dodati sečene orahe.Sve promešati i sipati preko toplog biskvita.Ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne.
Za preliv zagrejati pavlaku, pa preliti preko čokolade i mešati da se čokolada istopi.Sačekati nekoliko minuta, pa sipati preko kolača.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar