četvrtak, 3. ožujka 2016.

Mirisni kruh bez glutena


Znam, postoji toliko tih recepata i ovo je jedan od tih bazičnih. Ali svatko to radi na svoj način uz dodatak nečega..

SASTOJCI:
500 gr MIX B brašna
500 ml tople vode
2-3 žlice maslinovog ulja
1-2 žličice soli
2 žličice češnjaka u granulama ili svježeg prema želji
10 gr suhog kvasca
sjemenke, začinske trave.....

PRIPREMA:

1. U brašno dodati kvasac, sol, maslinovo ulje, češnjak i toplu vodu.
2. Spiralnim nastavcima na mikseru miksati 5 minuta, potom tijesto prebaciti u kalup obložen papirom za pečenje.
3. Tijesto pokriti mokrom krpom i ostaviti 30 minuta da se digne. Prije pečenja premazati maslinovim uljem.
4. Na dno pećnice staviti posudu s vodom i zagrijati na 200 stupnjeva. Kalup s tijestom prebaciti u pećnicu i peći 60 minuta.
5. Pečeni kruh omotati krpom i okrenuti naopako da malo odmori.
6. U posudu s vodom koja je na dnu pećnice možete staviti začinske trave.. One kruhu daju posebnu aromu. Isto tako u kruh možete dodati razne sjemenke, trave...

POSLUŽIVANJE:
Ovaj kruh, kao i svaki drugi kruh, najbolji je još topao. Ohlađeni kruh držim omotan papirom za pečenje u posudi s poklopcem.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar