nedjelja, 6. ožujka 2016.

Čokoladni kolač sa šlagom



Odličan kao torta a može i kao kolač. :)

SASTOJCI:
11 kom jaja
300 gr šećera
300 gr čokolade
400 gr margarina
5 kaš. gustina
500 ml slatkog vrhnja
1 kom pecivo

PRIPREMA:
Kora se peče i prereže, ali ja sam pravila dvije posebno, ljepše mi je i lakše bilo...

Sastojci za jednu veću koru su: 7 bjelanjaka, 150 gr šećera ( ovo umutiti i ostaviti po strani ), zatim mutiti posebno 7 žumanjaka sa 150 gr šećera, 100gr mljevenih oraha, 140 gr otopljene čokolade, 150 gr margarina, 1 pecivo i 1 kaš gustina. Na to dodati bjelanjke, sve izmješati i staviti pa peći na 170 C*. Pečeno izvaditi i prerezati ili od ove smjese napraviti dvije kore od po 4 jaja a sve drugo poloviti ili zavisno od tepsije sami uvećajte količinu po želji.

Krema: 4 jaja kuvati na pari sa 140 gr šećera, 140 gr čokolade, 4 kaš gustina, zatim ohladiti je i dodati u umućen margarin. Hladne kore filovati sa kremom, zatim čvrsto umućen o slatko vrhnje, kora pa malo kreme i slatko vrhnje. Super je i kao torta jer ima specifičan okus a ove kore možete koristiti kao podlogu za voćne torte jer su extra.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar